لیست اختراعات زهرا رضائي رايني نژاد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 1
تاریخ اظهارنامه: 1394/05/10
تاریخ ثبت: 1394/10/14
خلاصه اختراع:

تا كنون جداسازي پسته هاي مشكوك به افلاتوكسين بر اساس خصوصيات ظاهري ارگانولپتيك شامل رنگ و ... صورت مي گرفت. به دليل احتمال خطا و مواردي مانند عدم رعايت زمان مناسب برداشت، شرايط حمل و نقل پسته هاي چيده شده و تاخير در انجام عمليات فرآوري، آلودگي در پسته هايي كه خصوصيات فيزيكي و ظاهري مشخصي ندارند نيز مشاهده ميشود. قبلا روشهاي سم زدايي مجاز به منظور كاهش افلا توكسين در اين پسته ها مورد بررسي قرار گرفته است. در اين تحقيق تاثير تابش هاي گاما، بتا و آلفاي ناشي از فعاليت راديواكتيو اورانيوم طبيعي بر كاهش افلاتوكسين مورد بررسي قرار ميگيرد. به اين منظور پسته هاي آلوده به افلاتوكسين در چهار مرحله مورد بررسي قرار گرفتند. در مرحله اول كاهش افلاتكسين در اثر بستر اورانيوم طبيعي روي خمير پسته با جرم هاي متفاوت تست شده و بعد از تاييد كاهش افلاتكسين به ميزان45 درصد ، كاهش افلاتكسين در بسته هاي كوچك پسته قرار داده شده روي بستر هاي سبك اورانيوم طبيعي نيز تا حد 97 درصد مشاهده شده است. مقادير افلاتوكسين به روش HPLC اندازه گيري شده است. بعد از تاييد مرحله اول، مرحله دوم به بررسي اثر جرم بستر اورانيوم طبيعي، جرم بسته هاي پسته ،ارتفاع و مدت زمان انجام آزمايش بر ميزان كاهش افلاتوكسين در اثر اورانيوم طبيعي طراحي و اجرا شده است نتايج نشان مي دهد كه ميزان كاهش افلاتوكسين با افزايش ارتفاع و جرم بسته هاي پسته رابطه عكس و با افزايش زمان و جرم بستر اورانيوم رابطه مستقيم دارد . با مطالعه نتايج بدست آمده از اين مرحله و معرفي ضريب كاهش افلاتوكسين ، يك فرمول تجربي براي پيش بيني ميزان كاهش افلاتوكسين ايجاد شده در بسته هاي پسته در اثر هر بستر اورانيوم طبيعي بر اساس فرمول معرفي شده بين نتايج تئوري و عملي 91 درصد اطمينان حاصل شده است . بنابراين روش معرفي شده براي كاهش افلاتوكسين تاييد شده و نتايج حاصل از آن در حد وسيع قابل اجرا مي باشد. در مرحله سوم اثر بستر اورانيوم طبيعي بر تغيير پروتئين و چربي بررسي شده است كه تغييرات قابل ملاحظه اي مشاهده نميشود. در مرحله چهارم اثر بستر اورانيوم طبيعي بر كاهش آفلاتوكسين مواد غذايي ديگر مانند شير و ذرت به مدت يك هفته مورد ارزيابي قرار گرفت. درصد كاهش آفلاتوكسين در ذرت و شير به ترتيب 51 و 99 درصد مشاهده شده است. همچنين در اكتيويته هاي پايين ،مواد غذايي در اثر تابش راديواكتيو نمي شوند.

موارد یافت شده: 1